Anar a la pàgina principal de la Festa del bolet


Consells per a la recollida de bolets

No grateu el terra No grateu el terra amb cap eina, ni aixequeu la fullaraca. Amb aquestes pràctiques podeu destruir les estructures filamentoses (miceli) que originen els bolets. La destrucció del miceli provoca la mort del fong i impedeix l'aparició de més bolets en aquell lloc.
Talleu els bolets No talleu els bolets amb un ganivet; arrenqueu-los suaument del terra. D'aquesta manera no perjudicareu el miceli.
No vells ni petits Procureu no recollir els bolets vells ni els petits. Cal recordar que tots els bolets acompleixen una missió en el bosc. Els petits no han tingut temps de produir espores o els vells, sovint sense valor culinari, poden repoblar els boscos i garantir la continuitat de l'espècie.
Feu servir un cistell Poseu els bolets recollits en un cistell de vímet, i no pas en bosses de plàstic. Els bolets es conservaran millor i s'aniran escampant les espores que els bolets deixin caure, de manera que es resembrarà el bosc.
Només els coneguts Colliu només els bolets que conegueu. Assegureu-vos de la seva comestibilitat. Com a mesura de prudència no us refieu mai de les proves casolanes i, en tot cas, consulteu un expert.
No deixeu restes No deixeu restes de la vostre activitat al bosc. La majoria de deixalles no es descomposen, embruten i poden ser un perill.
Eviteu els soroll Eviteu els sorolls innecessaris i els crits, perquè destorben la pau del bosc i poden espantar els animals i alterar els seus costums.
No encengueu foc al bosc No encengueu mai foc al bosc i vigileu les cigarretes. La majoria dels incendis forestals comencen amb un descuit.

Web associada a setcases.org